2021.évi általános tájékoztató

Tisztelt Horgásztárs!

Hagyományainkhoz híven ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, mint az Egyesületünk tagját az aktuális információkról. Örömmel tapasztaltuk, hogy az előző évben is több új taggal gyarapodtunk és az egyesület taglétszáma elérte az 526 főt.

A jövőben is az engedélyváltási és egyéb egyesületi ügyekben örömmel állunk rendelkezésükre a belvárosi irodánkban / 9700 Szombathely Király u. 13. (belső udvar) /.  Az egyesület könnyedén megközelíthető a Király utca felől és a Mártírok tere felöli autóbejáraton. A járványügyi előírások fennállása idején a legforgalmasabb időszakban is  parkolási díj fizetése nélkül lehet közvetlenül az iroda épülete mellett parkolni.

FONTOS! Az új típusú koronavírus okozta járványhelyzet, mint veszélyhelyzet időszakában a jegyváltáskor legyenek türelmesek és tartsanak más vásárlóktól min. 2 méter távolságot, valamint minden esetben szájat, orrot eltakaró maszkban érkezzenek az egyesületi irodába és a kihelyezett kézfertőtlenítőt használni szíveskedjenek. A járványhelyzet miatt az irodában maximálisan egy vásárló tartózkodhat, a többi horgásztársnak az iroda előtt kint kell várakozni.

A 2021. évi horgászengedélyek kiváltásával kapcsolatos hasznos tudnivalók:

Az Önök gyorsabb kiszolgálása érdekében az idén ismét szeretnénk kérni, hogy engedélyüket érvényesítésre adják le az irodán, majd soron kívül egy előzetesen megbeszélt másik ügyfélfogadási napon vegyék át azt. /Az engedély leadáshoz mellékeljük az igényléshez szükséges nyomtatványt/.  Amennyiben Önnek azonnal kell a horgászengedély, vagy távolabbról kellene beutazni az átvételhez, akkor természetesen érkezési sorrendben kiállítjuk azt.

Figyelem! A 2021.évi állami engedélyek kiállítása során a személyes okmányok ( Pl.: személyi igazolvány, lakcím kártya, vagy jogosítvány, útlevél)  alapján ellenőriznünk szükséges a személyes adatok helyességét a HORINFO rendszerben, ezért kérjük azt feltétlen mutassák be a jegy értékesítőnek, vagy egy fénymásolatot tegyenek a jegyigénylő nyomtatvány mellé. (Irodánkban leadott jegyigényléskor szívesen lemásoljuk, vagy azonnal elvégezzük az adat ellenőrzést, ha lehetővé teszi az ügyfélforgalom)

Engedélyváltás közvetlen helyszíne az Egyesület irodája, az alábbi ügyfélfogadási rend szerint JÁRVÁNYÜGYI HELYZET IDEJÉN:

 • Kedd:   17.00 – 18.30 óráig   (2021. június 15-ig)
 • Szerda: 17.00 – 18.30 óráig   (Egész évben)
 • Szombat: 8.00 – 11.00 óráig   (2021. április 17-ig)

A horgászengedély értékesítés megkezdésének első napja az Egyesületben: 2021. január 12. (kedd) 17.00 óra

Amennyiben a fenti ügyfélfogadási időpontok egyike sem megfelelő az Ön számára, abban az esetben a horgászengedélyét az alábbi átvevő helyeken leadhatja érvényesítésre és legkésőbb a leadástól számított 5. munkanapon belül, már át is veheti a megújított igazolványát:

– Mini-Zoo Horgászbolt       9700 Szombathely, Szily János u. 17.  Tel.: 06/94-345-264  H-P: 9.00-17.30 óráig Sz: 9-12 óráig

– Trabucco Fishing Center  9700 Szombathely, Dózsa György u. 11. Tel.: 06/94-345-939 (Kizárólag: Szabó Dániel egyesületi képviselő foglalkozik az üzletben a horgászjegyek ügyintézésével) K-P: 8.30-17.30 óráig Sz: 6-12 óráig

Egyúttal emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy a 2020.évi  állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2021. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni január hónapban. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos  éves  területi jegy akciója 2021. január 31-ig tart, hogy mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új akciós területi jegyeket. 

Felhívjuk a Tisztelt Horgásztársak figyelmét, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) döntése és a vonatkozó törvényi rendelkezések módosításai alapján továbbra is a korábbi a papír alapú horgászigazolványt a Magyar Horgászkártya helyettesíti. Amennyiben az előző években elvégezte a horgászregisztrációt és a kártyaigénylést, akkor a jegyváltásra hozza magával a horgászkártyáját, vagy az igényléskor kapott regisztrációs nyilatkozatot. Ha esetleg még mindig nem kapta meg, akkor feltétlenül érdeklődjön kártyájának helyzetéről a MOHOSZ Horgászkártya ügyfélszolgálatnál a +36 59 324 432-es telefonszámon, vagy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél a 06/94-506-835-ös telefonszámon.

Elektromosok SHE. bajnok csapata

A horgászkártya birtokosai számára rendkívül kedvező megújult mobiltelefon díjcsomagokat biztosít a  T-Systems (Bővebb felvilágosítás az aktuális telefon csomagokról az T-System ügyfélszolgálatai, vagy a MOHOSZ tud adni.), ráadásul a horgászkártya a horgászat időtartama alatt a MOHOSZ és a tagszervezetek vizein az – Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. – balesetbiztosítást is nyújt a pecásoknak.  Részletes információk olvashatóak a balesetbiztosításról a következő linken:  https://nyito.mohosz.hu/index.php/gallery/69-kozerdeku/egyeb-kozlemenyek/275-a-horgaszkartyahoz-kapcsolodo-balesetbiztositasrol

A 2020.évi közgyűlés döntése értelmében a tagdíjainkon nem emeltünk. A 2021.évi tagdíjaink az alábbiak szerint alakulnak:

 • Felnőtt tagdíj:                                                            3500 Ft
 • Nyugdíjas tag, vezetőségi tag tagdíj:                        3000 Ft
 • Kedvezményezett, női, ifjúsági,                                2000 Ft
 • 70 év feletti tagdíj:                                                     2000 Ft
 • Gyermek tagdíj                                                           500 Ft

A MOHOSZ Egységes Szövetségi Hozzájárulás  és az állami horgászjegy díja jövőre változatlan marad. Az előző évi fogási naplójukat, aki elmulasztják összesítve 2021. február 28-ig leadni, azoknak az állami horgászokmánya 3300 Ft, helyett 6300 Ft-ba fog kerülni.  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Intéző Bizottsága még ősszel megtartott ülésén több napirendi pont között elfogadta a 2021. évi horgászrend és jegyárak módosításait. Az éves területi jegyek ára 500-1500 Ft közötti mértékben emelkedtek, illetve bevezetésre került újdonságként a „C&R éves 2 botos – minden Szövetségi vízre érvényes – sporthorgászjegy”, melyet kizárólag a Szövetség tagszervezeteiben tagsággal rendelkezők vehetnek meg 35.000 Ft-os áron. A korábban kedvelt jegyféleségek is megmaradnak, hogy mindenki számára megfelelő megoldást találhasson. A 2021. január 01-től életbe lépő horgászrend az idei évihez képest kis mértékben módosult, mely változások összefoglalva  a következő linken olvashatóak: https://vasivizeken.hu/files/article/ib-hat-melleklet20201025-horgasz-1608243444.pdf

A 2021. évi jegyárak táblázat itt elérhető >>>

Az év végi pontos Vas megyei horgászlétszám adatok ismeretében örömmel jelenthetjük, hogy a megyei taglétszám vonatkozásában a 2019-es  10.217 fős rekord évet sikerült 865 fővel meghaladni, így a 2020.évben a szövetség tagegyesületeiben regisztrált horgászok létszáma elérte a 11.082 főt. Természetesen a horgászlétszám és engedélyváltások növekedése plusz bevételeket is eredményezett, mely növekményt a fejlesztések mellett többségében a haltelepítésekre fordította Szövetség. A kiemelkedő horgászengedély váltásokat összességében 122.389 kg fogható, míg 476.000 db előnevelt haltelepítési mennyiséggel igyekezett megköszönni a horgászközösségnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A haltelepítések adatai nyilvánosan a következő oldalon érhetőek el: https://vasivizeken.hu/hu/horgaszvizek/telepitesek

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szövetségi vizek környezetének megújításában is számos területen történtek további fejlesztések az előző évben és a 2021-es évben az  Abért-tavak, a Máriaújfalui Hársas-tó, a Vasvári Csónakázótó és a Celldömölki tó környezet tud megújulni jelentős mértékű pályázati támogatással. A Szövetség 2020.évi tevékenységéről részletes tájékoztatás olvasható a következő internetes hírben:  https://vasivizeken.hu/hu/hirek/rendkivueli-de-rekord-eredmenyeket-hozott-a-2020-as-ev-a-vasi-pecasoknak

Az előző évekhez hasonlóan Egyesületünk az idei évben is megvalósította a legfontosabb célkitűzéseit. A Szövetségi halasításokat 477.500 Ft-tal támogattuk, melyből a Szombathelyi Csónakázó-tóba és horgásztóba került összesen 825 kg dévérkeszeg. Július közepén 56 fő indulóval horgászversenyt rendeztünk, aktívan részt vettünk a megyei horgászversenyeken.  A versenyzőinket és csapatainkat anyagi lehetőségeinkhez mérten támogattuk.

Török Zoltán Vas megye egyéni bajnoka

Különösen nagy öröm számunkra, hogy

 • a két fordulós Megyei Csapatbajnokságon az első helyet szerzete meg egyesületünk  csapata kiváló horgászattal (Csapatkapitány:Szabó Dániel Tagok: Tordai Gábor; Varga Bálint; Török Zoltán; Hajba Gábor; Szilágyi Levente)
 • Vas Megye Egyéni Bajnoka címet nyert el a 2020-as évben  Török Zoltán sporttársunk az Abért tavon megrendezett két fordulós versenyen, második helyen végzett Varga Bálint tagunk.
 • a „Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2020” elnevezésű megyei versenysorozaton egyesületünk versenyzője Török Zoltán az első helyet nyerte el.

Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk a 2020. évben elért eredményeihez, mellyel tovább öregbítették az idei évben 75 esztendős egyesületünk hírnevét.

Ajánlja fel adójának 1%-át!

Egyesületünk a 2020.évben a személyi jövedelemadó 1%-ból kapott támogatást sport és ifjúság nevelési célokra fordította.Ezúton is köszönjük a felajánlóknak a támogatást. Kérjük Önt, hogy a 2021. évben is gondoljon Egyesületünkre és ajánlja fel adójának 1%-át részünkre.

Adószám: 19244710-1-18

Ezúton is kívánunk Önnek és családjának Egészségben és Sikerekben, valamint Horgászélményekben Gazdag Új Esztendőt!

Vigyázzunk egymásra, hogy Mindenkivel találkozhassunk a vasi vizek partján 2021-ben!

Szombathely, 2021. január 09.

Horgászüdvözlettel:

Elektromosok Sporthorgász Egyesület Elnökség

Mellékletek:

– 2021. évi jegyárak táblázat

– Horgászengedély igénylő nyomtatvány Letöltés

– Közgyűlési meghívó (Járványügyi helyzet miatt az időpont változhat)Letöltés