Egyesületi jegyértékesítés 2019. január 15-től indul

Hagyományainkhoz híven ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, mint az Egyesületünk tagját az aktuális információkról. Örömmel tapasztaltuk, hogy az előző évben is több új taggal gyarapodtunk és az egyesület taglétszáma elérte a 479 főt.

A jövőben is az engedélyváltási és egyéb egyesületi ügyekben örömmel állunk rendelkezésükre a belvárosi irodánkban /9700 Szombathely Király u. 13. (belső udvar)/. Az egyesület könnyedén megközelíthető a Király utca felől és a Mártírok tere felöli autóbejáraton. A legforgalmasabb időszakban is – parkolási díj ellenében – gond nélkül lehet közvetlenül az iroda épülete mellett parkolni.  A jövő évi ügyfélfogadásunkat ismét úgy alakítottuk ki, hogy az autóval érkező horgásztársaink számára a díjmentes parkolási időszakban is nyitva tartsunk.

Egyúttal emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy a 2018.évi  állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2019. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni január hónapban. Előzetes információink szerint a 2019.évi állami horgászjegyek január közepétől lesznek elérhetőek országosan így egyesületünkben is.A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos  éves  területi jegy akciója 2019. január 31-ig tart, hogy mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új akciós területi jegyeket. 

FONTOS VÁLTOZÁS!

Felhívjuk a Tisztelt Horgásztársak figyelmét, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) döntése és a vonatkozó törvényi rendelkezések módosításai miatt 2019. január 1-től a papír alapú horgászigazolványt a Magyar Horgászkártya váltja fel. A 2019.évre érvényes állami horgászengedély kizárólag a Magyar Horgászkártya igénylését követően állítható ki. A horgászkártyának a regisztrációját a jegyváltás előtt Ön is el tudja végezni otthon a www.mohosz.hu oldalon, vagy az új jegyének kiváltáskor az egyesületi ügyintézőnk is elvégzi Önnek a regisztrációját. Amennyiben egyesületi ügyintézőnkénél szeretné a Magyar Horgászkártya regisztrációját elvégeztetni, akkor hozza magával a horgászengedélye mellett az adókártyáját (olvasható nem sérült állapotban),személyi igazolványát, lakcímkártyáját is az engedély megújításra. Amennyiben már elvégezte a regisztrációt, akkor a jegyváltásra hozza magával a horgászkártyáját, vagy az igényléskor kapott regisztrációs nyilatkozatot.

image004.jpg

Az új horgászkártya igénylési díja 2200 Ft, ami öt évig lesz érvényes. A kártyadíját csekken kell megfizetni a MOHOSZ részére, amennyiben egyesületben történik az igénylés. Otthoni igénylés esetén kizárólag bankkártyával lehet fizetni.  Az adókártya alapú horgász regisztráció -nemzetiségtől függetlenül – minden gyermeknek és felnőttnek egyaránt kötelező. A gyermekek és külföldieknek lehetőségük van csak regisztrálni ami díjmentes, de opcionálisan kártya is igényelhető számukra döntésük szerint 2200 Ft-os díjért. A több betétlapból álló kézzel írott horgászigazolvány kivezetésre került és ezzel párhuzamosan a horgászokmánnyal kapcsolatos adminisztrációs terhek csökkentésének első „áldozataként” megszűnt a horgászok igazolványában ragasztott MOHOSZ ESZH bélyeg is, mely a MOHOSZ szervezethez történő regisztrációt testesítette meg.

A személyi igazolvány méretű horgászkártya nemcsak azonosításra, hanem később on-line horgászjegy vásárlására is alkalmas lesz. A horgászkártya birtokosai számára rendkívül kedvező mobiltelefon díjcsomagokat biztosít a  T-Systems, ráadásul az új dokumentum a horgászat időtartama alatt a MOHOSZ és a tagszervezetek vizein az – Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. – balesetbiztosítást is nyújt a pecásoknak. A horgászkártya regisztrációról részletes tájékoztatás itt olvasható: https://nyito.mohosz.hu/index.php/szovetsegi-iroda/kozerdeku/hireink/893-mit-kell-tudni-a-horgasz-regisztraciorol-es-a-magyar-horgaszkartyarol

A 2019. évi horgászengedélyek kiváltásával kapcsolatos hasznos tudnivalók:

A horgászkártya bevezetésével egy új informatikai rendszer (HORINFO) is elindításra került országosan, melyben on-line kell kiadni az állami horgászokmányt és a virtuálisan létező ESZH bélyeget, valamint  az egyesületi tagságot is rögzíteni kell. Ezen változások miatt  és rendszer bevezetések mind lassítják a jegy kiadást, ezért kérjük Önöket türelemmel legyenek a jegyek megújításakor.

Az Önök gyorsabb kiszolgálása érdekében az idén ismét szeretnénk kérni, hogy engedélyüket érvényesítésre adják le az irodán, majd soron kívül egy előzetesen megbeszélt másik ügyfélfogadási napon vegyék át azt. /Az engedély leadáshoz mellékeljük az igényléshez szükséges nyomtatványt/.  Amennyiben Önnek azonnal kell a horgászengedély, vagy távolabbról kellene beutazni az átvételhez, akkor természetesen érkezési sorrendben kiállítjuk azt. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Horgászkártya regisztrációval rendelkező horgászok elsőbbséget élveznek, ezért lehetőség szerint végezzék el ennek adminisztrációját már otthon, vagy  január első két hetében az egyesületünkben, amíg még az új állami jegyek nem érkeznek meg és mi is nyugodtabban tudunk Önöknek segíteni a regisztrációban.

ENGEDÉLYVÁLTÁS KÖZVETLEN HELYSZÍNE AZ EGYESÜLET IRODÁJA, AZ ALÁBBI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND SZERINT:        

 • Kedd:   16.45 – 19.45 óráig   (január 08. – június 18. között)
 • Szerda: 16.45 – 20.00 óráig  (január 02. – szeptember 25. között)
 • Szerda: 16.45 – 18.30 óráig  (október 02 –december 18. között)
 • Szombat: 8.00 – 11.00 óráig  (január 05. – március 30. között)

Amennyiben a fenti ügyfélfogadási időpontok egyike sem megfelelő az Ön számára, abban az esetben a horgászengedélyét az alábbi átvevő helyeken leadhatja érvényesítésre és legkésőbb a leadástól számított 5. munkanapon belül, már át is veheti a megújított igazolványát:

– Mini-Zoo Horgászbolt 9700 Szombathely, Szily János u. 17.  Tel.: 06/94-345-264  H-P: 9.00-17.30 óráig Sz: 9-12 óráig

– Trabucco Fishing Center      9700 Szombathely, Dózsa György u. 11. Tel.: 06/94-345-939 (Kizárólag: Szabó Dániel egyesületi képviselő foglalkozik az üzletben a horgászjegyek ügyintézésével) K-P: 8.30-17.30 óráig Sz: 6-12 óráig

A 2018.évi közgyűlés döntése értelmében a tagdíjainkon nem emeltünk. A 2019.évi tagdíjaink az alábbiak szerint alakulnak:       

 • Felnőtt tagdíj:                                                                          3500 Ft
 • Nyugdíjas tag, vezetőségi tag tagdíj:                                     3000 Ft
 • Kedvezményezett, női, ifjúsági,                                             2000 Ft
 • 70 év feletti tagdíj:                                                                  2000 Ft
 • Gyermek tagdíj                                                                         500 Ft

Az előző évekhez hasonlóan Egyesületünk az idei évben is megvalósította a legfontosabb célkitűzéseit. Tavasszal a fiatalok számára horgászsulit indítottunk, augusztusban horgászversenyt szerveztünk, aktívan részt vettünk a megyei horgászversenyeken, sőt még a Klubcsapatok Országos Bajnokságán is indultunk Szolnokon. A versenyzőinket és csapatainkat anyagi lehetőségeinkhez mérten támogattuk.

Különösen nagy öröm számunkra, hogy

 • a „Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2018” elnevezésű megyei versenysorozaton egyesületünk versenyzője Varga Bálint az első  helyet nyerte el immár ötödik alkalommal, míg a második helyen Hajba Gábor végzett.
 • a két fordulós Megyei Csapatbajnokságon a első helyet szerzete meg egyesületünk  csapata (Csapatkapitány:Szabó Dániel Tagok:Varga Bálint;Török Zoltán; Hajba Gábor; Kovács Péter; Tordai Gábor).  
 • Vas Megye Egyéni Bajnoka címet nyert el az idén  Hajba Gábor sporttársunk, ezüst érmes lett Varga Bálint az Abért tavon megrendezett két fordulós versenyen.
 • a III. Kerka-Alpok-Adria-Kupán a többségében Elektromosok SHE tagokból álló csapat a II. helyet szerezte meg. (Versenyzők: Hajba Gábor, Kovács Ákos, Kovács Péter, Varga Bálint, Segítők: Tordai Gábor, Misák Norbert)
 • a 2018.évi Megyei Egyéni Utánpótlás Bajnokságon a harmadik helyet Tordai Gábor sporttársunk nyerte el.
 • MOHOSZ Országos Parti Pergető Bajnokságon Szabó Dániel és Farkas Tamás is a döntőbe jutva ért el kiváló eredményt.
image006.jpg
image008.jpg

Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk a 2018. évben elért eredményeihez, mellyel öregbítették az idei évben 73 esztendős egyesületünk hírnevét.

image010.jpg

Ajánlja fel adójának 1%-át!

Egyesületünk a 2019.évben a személyi jövedelemadó 1%-ból kapott támogatást sport és ifjúság nevelési célokra fordította. Ezúton is köszönjük a felajánlóknak a támogatást. Kérjük Önt, hogy a 2019. évben is gondoljon Egyesületünkre és ajánlja fel adójának 1%-át részünkre.

Adószám: 19244710-1-18

Az Egyesületünk fogási napló leadási statisztikáját szeretnénk javítani, kérjük Önt, hogy a 2018. évi fogási naplóját összesítve legkésőbb 2019. február 28-ig jutassa el személyesen, vagy postai úton az Egyesületnek.  A TÖRVÉNYI SZIGORÍTÁSOK MIATT AZ ÁLLAMI FOGÁSI NAPLÓ ÖSSZESÍTÉSÉNEK, VAGY LEADÁSÁNAK ELMULASZTÁSA ESETÉN KIZÁRÓLAG DUPLA ÉRTÉKŰ 4200 FT-OS ÁLLAMI JEGYET ADHATUNK KI.

2019. február 01-től néhány pontban módosult a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében lévő horgászvizek Horgászrendje, ezért nagyon fontos, hogy a jegyek megvásárlását követően a helyi horgászrendet tanulmányozzák át.  A helyi horgászrendi változások kivonata az alábbi linken elérhető: https://vasivizeken.hu/files/article/horgaszrend-arak-valtozas2019-1543879692.pdf

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szövetségi vizek környezetének megújításában is számos területen történtek jelentős jóléti fejlesztések az előző évben és a haltelepítések gyakorisága és mennyisége is messze meghaladta az elmúlt évek számait.

A jelenlegi telepítési mennyiségeket a Szövetség a jövőben is szeretné tartani, lehetőség szerint növelni, viszont a folyamatosan emelkedő halbeszerzési árak és az egyéb gazdasági változások miatt, ez sajnos elkerülhetetlenül jegyáremelkedést is vont maga után. A napi horgászjegyek árai nem emelkednek, de az éves jegyek ára jegytípustól függően 10-19 % közötti mértékben nőnek összhangban a várható halárakkal és egyéb személyi és vízterület fenntartási költségekkel.

A jövőben az éves darabszám korlátozások mellett egy felnőtt éves területi jeggyel max. 80 kg nemes hal lesz megtartható. Az egyesületi horgászvezetők őszi ülésükön egyértelműen kifejezték azon szándékukat, hogy ilyen magas halárak és a 20-40.000 Ft közötti éves területi jegyárak  mellett  mindenkinek el kell fogadni, hogy maximum 100-150 ezer értékű hal tartható meg egy éves engedéllyel, ami így is két-háromszorosa a befizetett összegnek.

​Új jegyféleségként jelenik meg – a korábbi sporthorgásztavakra (Abért, Répcelak, Pinkamindszent) szóló éves horgászjegyet felváltó –  a C&R éves sporthorgászjegy, mellyel az összes Szövetségi folyóvízen, valamint a Lukácsházi Abért I- II. tavon, a Pinkamindszenti tavon és a Répcelaki-tavon lehet horgászni.  A területi jegy ára felnőtteknek 19.000 Ft, míg az ifjúsági -és kedvezményezetteknek 9.500 Ft lesz. Ezt a „Fogd meg és engedd el” típusú horgászjegyet kizárólag a Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező pecások vásárolhatják meg, akik az előző évben (2018.évben) 20 kg-nál kevesebb halat tartott meg Szövetségi vízterületeken.

Gyermek horgászok igényeivel összhangba a horgászrendi változások közül másik jelentős módosulás, hogy 2019.évtől a gyermek éves területi engedéllyel bármilyen horgászmódszerrel (Pl.: fenekezés, legyezés…stb) lehet horgászni a szövetségi vizeken.  A nagy testű pontyok védelme érdekében az állóvizeken az orrcsúcstól a faroktőig mért 60 cm-nél nagyobb pontyot megtartani TILOS! A felső méretkorlátozást meghaladó pontyot a horgász köteles (az esetleges gyors fotózást követően) haladéktalanul és kíméletesen visszaengedni.

Ezúton is kívánunk Önnek és családjának Egészségben és Sikerekben, valamint Horgászélményekben Gazdag Új Esztendőt!

Szombathely, 2019. január 07.

Horgászüdvözlettel:

.

                          Elektromosok Sporthorgász  Egyesület Elnöksége